Skole OL – Silkeborg giver den gas!

Bowling er en olympisk sport – i hvert fald i skolehøjde. Hvert år afholder Danmarks Idrætsforbund i samarbejde med bl.a. Dansk Bowling Forbund Skole OL, som støttes af Trygfonden og Nordea-fonden.

I Silkeborg Bowling Team har vi stået i spidsen for afholdelse af de lokale indledende runder, hen over flere fredage i marts måned. Intet mindre en 157 elever fra fire forskellige skoler har dystet mod hinanden.

Idéen og filosofien bag Skole OL er rigtig god. Skole OL er en god måde at sætte fokus på, at få bowling på skoleskemaet i idrætstimerne. Jeg glæder mig til at se eleverne konkurrere og stå sammen og heppe på hinanden. I Silkeborg Bowling Team gør vi alt for, at give eleverne en god oplevelse med bowling, hvor de kan mærke OL-stemningen.

Jim Kølkjær Jensen, Formand Silkeborg Bowling Team

Seks klasser fra Dybkærskolen, Skægkærskolen, Vestre Skole og Langsøskolen fra 4., 6. og 7. klassetrin har kæmpet en brav kamp – både mod hinanden og ikke mindst mod klasser fra hele landet om de eftertragtede 10 finalepladser pr. årgang.
Herunder ses de samlede resultater for de indledende runder i Silkeborg.

Slutresultatet for de indledende runder i Silkeborg.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn, bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin – heriblandt bowling.
Spillet er bygget lidt op efter “skilsmisse-bowling”-princippet. Hver klasse skal spille 15 serier – er der 25 elever i klassen, fordeles de på 5 baner og spiller derfor 3 serier pr. bane. Her skal første elev kaste i første rude, mens anden elev samler op. Tredje elev starter derefter i anden rude og så fremdeles.

Finalespillet

Skole OL flammen tændes v. finalestævnet. Foto: Skole OL

Efter alle indledende runder blev spillet færdig i landet, kom de gode resultater – Silkeborg deltager i finalestævnet med klasser på alle klassetrin!
Finalestævnet afholdes i juni i Aarhus, hvor klasserne har mulighed for at møde elever på samme alder fra hele landet – samt ikke mindst dyste mod disse.

4.B fra Dybkærskolen endte på en rigtig flot 4. plads med et keglefald på 940 – kun 47 kegler fra bronze og sølle 72 kegler fra førstepladsen. Finalen for 4. klassetrin var meget tæt.

6.B fra Skægkærskolen spillede sig til en 6. plads i en meget tæt finale, med et keglefald på 1203 og blot 75 kegler til første pladsen og 42 kegler til bronze.

7.D fra Langsøskolen spillede desværre ikke par med deres indledende spil, og sluttede dermed på en samlet 8. plads med et keglefald på 973.


Se de samlede finale-resultater på Skole OL’s hjemmeside, lige her.